8x onze favoriete apps voor op reis

Djura

Verdwalen, teveel geld uitgeven of geen goed hostel kunnen vinden op reis: met deze apps is het verleden tijd! Tijdens onze reizen, ver weg of dichtbij, gebruiken we een aantal apps vrijwel dagelijks. En ze hebben ons al veel tijd, moeite en soms ook geld bespaard. We zetten onze favorieten voor je op een rij. Doe er je voordeel mee!

#1 Maps.me

Met deze app ga je niet meer verdwalen. Vooraf download je gewoon even de kaarten van het land of de regio die je gaat bezoeken, zodat je daarna – ook zonder internetverbinding – kunt navigeren. Met de zoekfunctie vind je bezienswaardigheden, hostels en treinstations. En dat alles zonder je internet aan te zetten en een torenhoge telefoonrekening te krijgen. Wij zijn fan!

Je kunt maps.me gratis downloaden voor iOS en Android.


#2 Google Translate

Hoewel Engels een wereldtaal is, kun je je hier lang niet in ieder land mee redden. Meestal kom je er met wat aanwijzen en uitbeelden samen wel uit, maar in sommige situaties is het toch wel belangrijk dat iemand je goed begrijpt. Als je in het buitenland naar de dokter moet bijvoorbeeld. De app Google Translate is jouw vertaalmaatje voor vrijwel alle talen ter wereld. En wist je dat je de app ook zonder internet kunt gebruiken? Als je vooraf een taal downloadt in de app, dan kun je ook vertalingen opzoeken als je offline bent. Ideaal!

Hier kun je Google Translate gratis downloaden voor iOS en Android.


#3 Trail Wallet

Je dagelijkse uitgaven op reis bijhouden is een eitje met Trail Wallet. Je kunt per reis een ‘trip’ aanmaken, de begin- en einddatum instellen en aangeven in welke valuta je betaalt. Ook stel je een dagbudget of totaalbudget voor je gehele reis in. Op die manier heb je altijd inzicht in hoeveel je nog te besteden hebt of juist met welk bedrag je je dagbudget al overschreden hebt! Door bij iedere uitgave een categorie aan te geven, weet je achteraf precies hoeveel geld je hebt uitgegeven aan eten & drinken, overnachtingen, vervoer en ga zo maar door. Een must have voor backpackers die letten op hun centen.

Trail Wallet is enkel te downloaden voor iOS. Je kunt de app gratis downloaden en dan maximaal 25 uitgaven invoeren. Voor het toevoegen van een onbeperkt aantal uitgaven betaal je eenmalig €5,49. Een kleine investering die je uiteindelijk veel geld kan besparen!


#4 Pocket

Voordat ik op reis ga, lees ik altijd onwijs veel artikelen en blogs over mijn bestemming. Nuttige informatie wil ik opslaan, maar ik wil niet constant een onoverzichtelijk mailtje naar mezelf sturen met daarin linkjes naar de artikelen. En ik wil ook tijdens het reizen – als ik geen internet heb – deze informatie kunnen checken. De app Pocket is hiervoor dé oplossing. In deze app kun je artikelen offline opslaan en taggen op onderwerp. Zo vind je alles wat je wilt bewaren makkelijk terug en kun je de informatie ook offline teruglezen. Dus: app downloaden en al die handige tips van Travly opslaan in je Pocket voor je volgende reis! ;-)

Je kunt Pocket gratis downloaden voor iOS en Android.


#5 Boekingsapps, zoals Hostelworld, Airbnb en Booking.com

Het is heerlijk om te reizen zonder alles vast te leggen. Waar je het leuk vindt blijf je langer en als het tegenvalt, ga je gewoon eerder door. Dat geeft echt vrijheid. Het betekent alleen wel dat je vaak pas één dag van tevoren of op de dag zelf je slaapplaats nog moet regelen. Er zijn tal van apps waarmee je accommodaties kunt boeken, maar Hostelworld, Airbnb en Booking.com zijn onze favoriet. Ze hebben een groot aanbod en goede filteropties, waardoor je binnen no time een leuke accommodatie geboekt hebt!

Hostelworld kun je gratis downloaden voor iOS en Android.
Airbnb kun je gratis downloaden voor iOS en Android.
De app van booking.com kun je gratis downloaden voor iOS en Android.


#6 24/7 BZ Reis

Hopelijk heb je deze app niet dagelijks nodig op reis, maar in onverwachtse situaties is het wel heel handig. In de app van Buitenlandse Zaken vind je actuele reisadviezen, kun je direct contact opnemen met het contactcenter en zoek je snel op waar de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade is. Je vindt snel terug wat je moet doen als je je paspoort kwijt bent geraakt of bijvoorbeeld bent beroofd in het buitenland. De rubrieken hulp in het buitenland, 24/7 contact en pagina's die je eerder hebt bezocht worden automatisch opgeslagen en offline beschikbaar gemaakt. Zo kun je ook in een noodgeval snel de nodige informatie vinden. Voor landen die je favoriet maakt, krijg je automatisch bericht als het reisadvies is gewijzigd. Hopelijk een app die je niet vaak zult gebruiken, maar wel erg handig om op je smartphone te hebben staan!

De app 24/7 BZ Reis kun je gratis downloaden voor iOS en Android.


#7 Duolingo

De leukste en handigste manier om een nieuwe taal te leren is de app Duolingo. Met korte lesjes vergroot je je woordenschat, leer je over grammatica en krijg je korte luister- en spreekopdrachten. Door de kleurrijke vormgeving en aanmoedigende geluidjes bij iedere goed beantwoorde vraag voelt het meer als een leuk spelletje in plaats van leren. De app onthoudt welke dingen je lastig vindt en zorgt dat deze herhaald worden, zodat ze echt in je hoofd blijven zitten. Als je hier iedere dag een kwartiertje de tijd neemt voor wat taallesjes van Duolingo, dan kun je je steeds beter verstaanbaar maken in het buitenland.

Duolingo is gratis te downloaden voor iOS en Android.


#8 Tripadvisor

Als je nog maar net bent gearriveerd in een stad, hoe kies je dan een hostel of restaurantje? Recensies van andere mensen zijn hierin vaak een uitkomst! Met de app van Tripadvisor weet je binnen enkele seconden waar in jouw buurt de beste hotels en leukste restaurants zitten. Je kunt ook nog aangeven waar je zin in hebt (wijn, tapas, koffie, lunch, ik noem maar wat) en op die categorie de meest gewaardeerde locaties in de buurt vinden. Heel fijn!

Je kunt de app van Tripadvisor gratis downloaden voor iOS en Android.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Verenigde Staten

De voorbereidingen voor onze reis door de VS, Canada en Alaska

Italië

Goed voorbereid op reis naar de Dolomieten

Italië

Wat kost een vakantie in de Dolomieten?

Oostenrijk

Goed voorbereid op reis naar Oostenrijk

Oostenrijk

Wat kost een vakantie in Oostenrijk?

Belize+1

De grensovergang tussen Mexico en Belize

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen