Hoe Grand Teton National Park ons hart veroverde | Wildlife, hiken, mooie uitzichten en avontuur

Djura

In Grand Teton National Park vind je niet alleen majestueuze bergen en meren, het stikt er ook van de wilde dieren. Wij kregen geen genoeg van de geweldige uitzichten en prachtige hikes en als kers op de taart zagen we ook nog bizons, elanden en beren! Grand Teton veroverde daarmee een eeuwige plek in ons hart. We hebben zoveel toffe herinneringen gemaakt en avonturen beleefd tijdens ons bezoek aan Grand Teton National Park. Dat vergeten we nooit meer!

Grand Teton: de buurman van Yellowstone National Park

Grand Teton National Park krijgt lang niet zoveel aandacht als zijn wereldberoemde buurman: Yellowstone National Park. Volledig onterecht als je het ons vraagt, want Grand Teton is minstens net zo geweldig als Yellowstone. Grand Teton is een must-do. Niet een plek die je even voor of achter een bezoek aan Yellowstone plakt als je tijd over hebt. Er valt hier zoveel te zien en te beleven. Grand Teton doet met zijn schitterende bergen, blauwe meren, dichte bossen en grote hoeveelheid wildlife niet onder voor Yellowstone National Park.

Grand Teton National Park ligt in de Amerikaanse Rocky Mountains en dankt zijn naam aan de bergketen in het park: The Tetons. Grand Teton is met 4.199 meter de hoogste top van deze bergketen, maar het is niet de enige eyecatcher. Er zijn naast Grand Teton nog 9 bergtoppen hoger dan 3.700 meter. Geen kleintjes dus!

Het nationaal park ligt in de staat Wyoming, iets ten zuiden van Yellowstone National Park. Naast de rauwe bergtoppen wordt het park gekenmerkt door blauwe meren, de Snake River die door het landschap kronkelt en de goede kansen op het spotten van wilde dieren. Je kunt oog in oog staan met grizzly’s en zwarte beren, elanden en wapiti’s zien en bizons voor je lens krijgen. Grand Teton heeft het allemaal!

Alhoewel de Nederlandse vertaling van zowel ‘moose’ als ‘elk’ eland is, zijn dit in Noord-Amerika toch echt 2 verschillende dieren. De moose is wat wij de eland noemen, zo’n enorm beest met (als je geluk hebt) een groot gewei. De elk is geen eland, maar een groot hert, namelijk het wapitihert. Ook zij kunnen een groot gewei hebben, maar de bouw en de grootte zijn echt anders dan bij een eland.

Vanaf de Jackson Hole Valley - gelegen op zo’n 2.000 meter hoogte - heb je perfect zicht op de Teton bergketen. De vallei is het vertrekpunt voor veel wandelingen die de bossen en of bergen in gaan. Alleen al het rijden door Grand Teton National Park is fantastisch, laat staan als je uit je auto stapt.

Op weg naar Grand Teton National Park

Het is een flinke rit van Noord-Californië naar Wyoming, maar Bruno brengt ons er wederom fluitend naartoe. Hoe dichterbij we komen, hoe meer het landschap begint te veranderen. De bergen worden hoger, de Snake River komt al diverse keren voorbij en het landschap bestaat uit graslanden afgewisseld met bossen. Dit belooft veel goeds!

En er verandert nog iets: het klimaat. Na maanden geen enkele regendruppel gezien te hebben, hebben we zowaar een grijze, regenachtige dag te pakken als we op maandag naar Grand Teton National Park willen gaan. In dat geval stellen we ons bezoek maar een dagje uit. Dinsdag wordt het!

Dag 1: versteld van deze natuurpracht

Mormon Row Historic District

Vanuit het stadje Jackson rijden we het nationaal park in en al snel doemen The Tetons voor ons op. Wij zijn direct razend enthousiast. Ik kan er de vinger niet op leggen wat het precies is, maar deze bergketen is zó mooi. Ongelooflijk!

Gelukkig hoeven we niet ver te rijden totdat we bij onze eerste stop van vandaag aankomen en we Bruno uit kunnen springen. In het Mormon Row Historic District vind je oude schuren die stammen uit 1890, de tijd dat mormonen uit Salt Lake City zich hier vestigden. Om eerlijk te zijn is het ons iets minder te doen om de historie, maar des te meer om het fotogenieke plaatje. De houten, vervallen Mormon Row schuur met daarachter The Tetons, dat is niet verkeerd!

We lopen ook nog even naar de T.A. Moulton Barn (een paar honderd meter verderop), maar die vinden we met de kale plekken in het gras iets minder fotogeniek.

Het Mormon Row Historic District is een populaire spot onder fotografen bij zonsopkomst. Wij vonden dat wat te vroeg, maar als je hier een foto wil maken met zonsopkomst, weet dan dat je echt op tijd moet zijn om een plekje tussen alle andere camera’s en statieven te bemachtigen.

Glacier View Turnout

We rijden verder, maar niet voor lang. We waren niet van plan om te stoppen bij Glacier View Turnout, maar we worden zo aangetrokken door de Teton bergketen dat we bij iedere plek waar het kan willen stoppen. Ze trekken continu onze aandacht en wij geven er maar gewoon aan toe. ;-) Heerlijk toch!

Schwabacher Landing

Als je denkt dat de uitzichten niet veel beter worden, dan heb je het mis. Bij Schwabacher Landing tref je het perfecte plaatje. Ook al is het water veel te onrustig voor een weerspiegeling van de bergen, hetgeen waar deze locatie om bekend staat. Het gras, de bossen, de rivier en de besneeuwde bergen brengen ons in de wolken. Wat een droom dat we hier zijn!

De wandeling naar Schwabacher Landing is maar een paar honderd meter, maar neem altijd je berenspray mee. Het is geen grap als je een grizzly op het pad tegenkomt - en ja, dat kan, ook met grote hoeveelheden mensen - en je wil altijd voorbereid zijn. Toen wij door dit landschap liepen, konden we ons heel goed voorstellen dat dit een fijne plek is voor beren. Dus blijf alert en droom niet teveel weg bij de magische Tetons. Een beetje kan wel. ;-)

Snake River Overlook

De Snake rivier kronkelt door de Jackson Hole Valley en is daarmee kenmerkend voor Grand Teton National Park. Vanaf de Snake River Overlook kun je de rivier een stukje zien slingeren door het landschap en natuurlijk heb je ook hier weer de bergketen op de achtergrond.

Heel veel bizons vlak bij Elk Ranch Flat Turnout

We zijn onderweg naar Oxbow Bend, maar hebben wat oponthoud vlak bij Elk Ranch Flat Turnout. Er staan honderden bizons in het gras langs de weg. De meeste bizons zijn ver weg, maar dat is maar goed ook. Deze beesten kunnen namelijk behoorlijk link zijn als je dichtbij komt. Gepaste afstand van elkaar houden is dus een veilig idee.

Echte mooie beesten zijn bizons trouwens niet. Indrukwekkend zijn ze des te meer. Wat een grote dieren!

We spotten hier ook een jakhals, denken we. Of is het een vos? Hij rent wat rond in het gras en trekt zich weinig aan van alle mensen langs de weg. Lekker eigenwijs. :-)

Oxbow Bend

Uiteindelijk arriveren we dan toch bij Oxbow Bend. Opnieuw zo’n mooi uitzichtpunt! We komen inmiddels dichter bij de bergen en de rivier en alhoewel de uitzichtpunten op elkaar lijken, vervelen ze zeker niet.

Tijdens ons eerste bezoek aan Oxbow Bend staat er best wat wind, maar als we op de derde dag toevallig langs rijden ligt het water heel stil. Een bijna perfecte weerspiegeling is het gevolg. Daar kunnen we niet aan voorbij rijden! ;-)

Oxbow Bend schijnt een goede plek te zijn om wildlife te spotten aan de overkant van de rivier. Ga vroeg in de ochtend of rond zonsondergang voor de beste kansen.

Signal Mountain

We slaan even af van de Teton Park Road om naar de top van Signal Mountain te rijden. Daar heb je een weids uitzicht richting het oosten van het park. Dat is leuk, maar wij worden blijer van het uitzichtpunt ongeveer een kilometer voordat je de top bereikt. Daar kijk je namelijk naar de Tetons en het grote Lake Jackson.

Teton Park Road richting Moose

We volgen de Teton Park Road verder zuidwaarts richting het dorpje Moose. (Ja, die naam - ‘eland’ in het Nederlands - heeft het niet voor niets!) De bergen komen steeds dichterbij en maken het ons moeilijk om onze ogen op de weg te houden. Maar het is inmiddels een uur of 7, we hebben honger en zijn moe. Uit enthousiasme zouden we het nog uren vol kunnen houden in Grand Teton National Park, maar morgen hebben we weer een dag. Tijd om een wildkampeerplek op te zoeken dus!

Onze kampeerplaats met een fantastisch uitzicht

De Teton Park Road rijd je het liefst van noord naar zuid (van de Moran ingang naar Moose), want dan kijk je continu tegen de bergen aan. Anders heb je ze in je rug.

Dag 2: hiken tussen de beren

Jenny Lake Scenic Drive

Vandaag gaan we minder rijden en komen we meer in beweging. We gaan hiken! We starten de dag waar we gisteren zijn gebleven: bij de Jenny Lake Scenic Drive. Net voordat we deze eenrichtingsweg op rijden, stoppen we nog kort bij Mountain View Turnout. We hebben namelijk nog lang geen genoeg van deze bergen!

Wandelen langs String Lake en Leigh Lake

Bijna direct nadat we aan de Jenny Lake Scenic Drive zijn begonnen, parkeren we Bruno alweer. Tijd om deze natuur te voet te bewonderen tijdens een wandeling langs String Lake. Er is nog volop ruimte op het grote parkeerterrein als wij rond 10 uur aankomen. We maken onze berenspray vast op een plek waar hij altijd binnen handbereik is en gaan een tikkeltje zenuwachtig op pad.

Het is onze eerste wandeling in het echte ‘bear country’. Eerder wandelden en kampeerden we onder andere al in Sequoia National Park en Yosemite National Park en ook daar leven beren, maar dat zijn enkel zwarte beren. Zoals de Amerikanen zeggen: “Black bears are relaxed.” Grizzly’s zijn andere koek. En hier in Grand Teton stikt het van de beren. Zwarte én grizzly’s. Best spannend dus.

Zwarte beren hoeven niet per se zwart te zijn. Ze kunnen ook een blonde of bruine vacht hebben. En grizzly’s kunnen op hun beurt ook blond, bruin of zwart zijn. Lekker verwarrend, vooral omdat je anders moet reageren bij een onverwachte ontmoeting met een zwarte beer dan met een grizzly. Je kunt daarom het beste kijken naar de oren en de schouder. Grizzly’s hebben een duidelijke schouderpartij en ronde, kleine oren. Zwarte beren hebben wat langere oren (daardoor een wat nieuwsgierige blik) en geen uitstekende schouder.

Als we de wandeling starten op een dichtbegroeid bospad en de eerste honderden meters nog geen andere mensen zien, krijgen we een beetje de kriebels. We maken veel geluid (zoals geadviseerd wordt) en kijken goed om ons heen. We moeten duidelijk wennen. ;-) Na een tijdje blijkt dat we echt niet alleen op dit pad zijn en ontspannen we weer wat meer. Normaal zijn wij altijd van ‘hoe rustiger, hoe beter’, maar nu zijn we wel even blij met de bedrijvigheid op het wandelpad!

Behalve het wennen aan de kans op beren om je heen is het een gemakkelijke wandeling. We lopen bijna de hele tijd langs String Lake en kijken regelmatig vanaf de oevers over het water en naar de bergen. Klimmen of dalen hoef je eigenlijk niet. Ook weleens lekker! We lopen tot Leigh Lake en besluiten dan om te keren. We willen vandaag ook nog een andere hike doen!

Onze eerste beer

Nietsvermoedend rijden we na onze wandeling verder over de Jenny Lake Scenic Drive. Al na een paar minuten zien we auto’s voor ons op de weg stilstaan. In Grand Teton betekent dat meestal maar één ding: wildlife! Wat zou het zijn? We rijden iets verder en dan zien we hem. Er zit een zwarte beer op zo’n 20 meter van de weg. Het is onze eerste keer dat we een beer zien en we zijn helemaal door het dolle. Dit wilden we!

Vanuit onze campervan Bruno kunnen we rustig naar de beer kijken, zonder hem te storen of onszelf in een benarde positie te brengen. Lekker veilig zo! Wel een gek idee om te bedenken dat we iets verderop nog gewoon rondliepen. Je kunt ze dus echt altijd en overal tegenkomen.

Helaas waren we hier niet op voorbereid met onze camera set up, want de zoomlens zit er niet op. Daar leren we van voor de volgende keer. Rond rijden in Grand Teton National Park doen we voortaan altijd met de zoomlens paraat!

Jenny Lake Overlook

Nog helemaal blij stoppen we een paar kilometer verderop bij Jenny Lake Overlook. Jenny Lake is niet voor niets één van de populairste meren in Grand Teton National Park. Het is opnieuw prachtig. Normaal hebben wij een natuurpark na een paar uitzichtpunten en hikes voor ons gevoel goed gezien, maar de Tetons blijven ons grijpen. Een bijzondere plek!

Elanden spotten aan de Moose-Wilson Road

Voor onze volgende hike rijden we richting Death Canyon Trailhead. In het noordelijke deel van de Moose-Wilson Road zien we veel auto’s langs de weg staan, maar we kunnen nog niet gelijk zien wat hier gaande is. We zetten Bruno snel aan de kant en lopen naar de plek waar iedereen staat te kijken. En dan zien we het. Beneden bij de kreek ligt een eland in het gras! Hij ligt daar heerlijk te chillen en doordat de kreek een stuk lager ligt, kunnen wij van een afstandje kijken zonder het dier te storen. Ideaal!

Na een tijdje hoor ik wat in het water en dan komt aan de linkerkant nog een eland in beeld. Hij banjert door het water, drinkt veel en snoept van de waterplanten op de bodem. Twee elanden in één keer. Dit is echt onze geluksdag!

Helaas hebben beide elanden geen groot gewei, maar hé. Je kunt niet alles hebben. Onze dag kan nu al niet meer stuk. En toen wisten we nog niet wat er verder nog op ons pad zou komen… Letterlijk. ;-)

Een spannende hike naar Phelps Lake Overlook en Death Canyon

Het is inmiddels al wat later op de middag als we aan de tweede hike van vandaag beginnen. Maar wij hebben graag oponthoud door wildlife, geen probleem! De hike naar Phelps Lake Overlook en Death Canyon is toch niet heel lang.

Het laatste deel van ‘de weg’ naar de Death Canyon Trailhead ligt vol met grote rotsblokken en heeft veel diepe kuilen. Je kunt doorrijden tot de trailhead en daar parkeren, maar ons tempo lag door de obstakels zo laag dat we ervoor kozen om Bruno ongeveer 600 meter voor de trailhead te parkeren en het laatste stuk te lopen. Net zo snel waarschijnlijk en fijner voor Bruno.

Bij het parkeren merken we dat het bij deze hike een stuk rustiger is dan bij de wandeling vanmorgen. Als we aan de hike beginnen, vinden we het daarom opnieuw spannend. De begroeiing is ook vrij dicht, dus je kunt niet ver vooruit kijken. Daarom praten we over koetjes en kalfjes, zodat eventuele beren ons goed aan horen komen. Onderweg stuiten we een paar keer op poep waarvan we denken dat dit van een beer is. Dat voegt nog wat extra spanning toe aan deze hike, maar voor we het weten staan we al bij Phelps Lake Overlook. (1,5 kilometer vanaf de trailhead) Zoals de naam doet vermoeden heb je hier een mooi uitzicht op Phelps Lake en de groene vallei beneden met grasland en naaldbomen. Een fijn thuis voor beren?

Nog voordat we verder willen lopen richting Death Canyon, wordt die vraag beantwoord. Er komen andere hikers vanuit de vallei en zij waarschuwen ons voor beren die gespot zouden zijn. Er zijn in de afgelopen uren beren gezien bij de afslag richting Death Canyon en beneden in de vallei. In eerste instantie weten we niet goed wat we met deze waarschuwing moeten. Is het nu de bedoeling dat we omkeren? Of kunnen we wel verder die kant op gaan? We wachten even af om te zien wat andere mensen doen. Het wordt ons duidelijk: hikers waarschuwen elkaar, zodat je weet dat je extra alert moet zijn (wat heel fijn is!), maar we zien niemand na zo’n waarschuwing de hike afbreken. Na wikken en wegen - we vinden het spannend, maar zijn ook nieuwsgierig - besluiten we om nog wat verder te gaan. Zolang we er comfortabel mee zijn. We kunnen altijd omkeren. Denken we.

Het pad daalt nu af richting de vallei. Zowel links als rechts van het pad ligt een steile, begroeide bergwand. Geen uitwijkmogelijkheden als je hier iets tegenkomt dus. Na een stukje afdalen staan we daarom opnieuw stil om te bepalen of we nog verder gaan. En om van het uitzicht op de vallei te genieten. ;-) We vinden het een lastige keuze. Beneden in de vallei zijn beren gezien, maar we vinden het ook wel tof om de Death Canyon in te kunnen kijken. Verder dan dat wilden we vandaag sowieso niet gaan, want de wandelpaden die de hogere delen van de Tetons ingaan zijn nog niet sneeuwvrij.

Onze keuze is ineens snel gemaakt als een groepje van 3 jongemannen vanuit de Phelps Lake Overlook naar beneden komt gewandeld. Zij waarschuwen ons voor een grizzly vlakbij het pad, zo’n 200 meter terug. Daar zijn wij net langs gelopen! Ze geven aan dat de grizzly geen oog voor hen had, maar toch. Teruggaan naar Bruno klinkt ineens ook niet meer zo aantrekkelijk. We hakken daarom snel de knoop door en lopen nog iets verder richting de vallei. Dan kunnen we in ieder geval even bij dit groepje jongens blijven en dat voelt toch wat beter in zo’n situatie.

Uiteindelijk zijn we zo ver afgedaald dat we Death Canyon in kunnen kijken. Vanaf de bergen komt een waterval naar beneden en onder ons ligt het prachtige Phelps Lake en de kreek waar beren gezien zijn. We vinden het nu wel welletjes geweest. Het is erg mooi, maar een mens kan maar zoveel spanning en sensatie hebben op een dag hoor!

We keren om en lopen met zijn tweeën terug naar boven. We zijn extra alert op de plek waar de jongens een half uurtje geleden nog een grizzly zagen, maar nu zien we niks. Geen beren op de weg! We slaken een zucht van opluchting als we terug zijn bij de Phelps Lake Overlook.

Die opluchting is alleen van korte duur. Er komen twee meiden vanuit de parkeerplaats gelopen en ze vertellen ons dat ze net een grizzly hebben gezien. Vlakbij het pad. Hij is niet zo groot en schonk geen aandacht aan hen, maar bij ons gaan alle alarmbellen af. Vlakbij het pad… Een jonge grizzly. Is moeders ook in de buurt? De gevaarlijkste situaties ontstaan als je beren tegenkomt met kleintjes, want dan is de moeder extra beschermend. Maar ja, we zullen toch terug bij Bruno moeten zien te komen.

Op onze hoede zetten we koers richting de parkeerplaats en na een paar honderd meter zien we een pluizige, bruine beer tussen de begroeiing. Dat moet de grizzly zijn waar de meiden het over hadden. Hij heeft ons (nog) niet in de gaten. Hij is vooral druk met gras eten en staat met zijn kont naar ons toe, maar wel dicht bij het pad. Ik schat een meter of 20. Nog even voor de beeldvorming: in elke folder lees je dat je minstens 100 meter afstand moet houden van beren.

We twijfelen wat we moeten doen. Kunnen we er langs lopen? Of moeten we wachten totdat hij verder weg is? We pakken onze berenspray in ieder geval in de hand en als hij na 2 minuutjes nog steeds geen oog voor ons heeft, gaan we ervoor. We lopen erlangs. Rustig pratend, zodat we hem niet verrassen, maar van binnen vol van adrenaline. Foto’s maken is er nu even niet bij. Veiligheid gaat voor!

De jonge grizzly vindt het allemaal prima. Hij kijkt niet op of om en als we 100 meter verder zijn, verschijnt er een grote lach op ons gezicht. Wat een avontuur! Het was erg spannend, maar ook heel gaaf om zo’n dier in het wild te zien. En we hebben nu ervaren dat het niet altijd foute boel hoeft te zijn als je een beer ziet tijdens het hiken. Zo kan het ook gaan. Dat geeft ons vertrouwen voor de rest van deze reis. Want beren zullen we waarschijnlijk nog wel vaker gaan zien!

Die avond trekken we maar een biertje open op al deze avonturen. Grand Teton zit vol verrassingen, zullen we maar zeggen!

Dag 3: nog steeds geen genoeg van The Tetons

Vandaag rijden we richting Yellowstone National Park. Dit park grenst bijna aan Grand Teton National Park en is dus geen lange rit. Ondanks dat we alle uitzichtpunten op ons verlanglijstje hebben bezocht, hikes hebben gedaan en meer wildlife hebben gezien dan we durfden dromen, hebben we moeite om Grand Teton National Park te verlaten. We zouden het hier met gemak weken volhouden!

Willow Flats Turnout

Op onze route richting het noorden stoppen we daarom nog bij een paar uitzichtpunten, waarvan Willow Flats Turnout er eentje is. Hier heb je een mooi uitzicht op de bergen. Helaas kunnen we niet echt het landschap in wandelen, omdat dit is afgesloten vanwege berenactiviteit. We kunnen uiteraard niet anders dan dit respecteren. ;-)

Jackson Lake Overlook

Iets verderop stoppen we nog even bij Jackson Lake. Dit meer is gigantisch en het water heel mooi blauw.

Onderweg naar de Jackson Lake Overlook moesten we nog op de rem voor 2 wapiti’s die de weg over staken en zijn we 2 keer gestopt vanwege een ‘bear traffic jam’. Helaas waren we net te laat vandaag om de beren te zien. Op het moment dat wij aankwamen waren ze net overgestoken of de bossen in gewandeld. Het blijft ons fascineren dat deze beesten zich zo weinig aantrekken van alle mensen om hen heen.

Wat wij hebben overgeslagen

We hebben in 2,5 dag heel veel van Grand Teton National Park gezien, maar er zijn hikes die we hebben overgeslagen. Met een reden!

  • Trails en meren die hoger in de bergen liggen - zoals Death Canyon, Cascade Canyon, Paintbrush Canyon, Surprise Lake en Amphitheater Lake - waren nog bevroren en/of besneeuwd. Als je hier wil hiken, dan heb je een ijsbijl nodig en moet je weten hoe je deze gebruikt. Wij zijn geen winterse experts en binden de kat liever niet op het spek. Deze hikes hebben wij overgeslagen.
  • Hidden Falls & Inspiration Point: de bekendste hike in Grand Teton National Park is die naar Inspiration Point. Dit uitzichtpunt ligt in de Tetons, aan de overkant van Jenny Lake. Je gaat dan met een bootje naar de overkant en volgt daar de korte trail omhoog naar Inspiration Point. Onderweg kom je langs de Hidden Falls. Ook al is dit de must-do in het park, het trok ons niet zo. Het is een hele drukke hike, je bent best wat geld kwijt voor het bootje over Jenny Lake ($20 retour, $12 enkeltje) en de foto’s die we van Inspiration Point zagen, inspireerden ons niet. Vanaf dit uitzichtpuntt kijk je weliswaar over Jenny Lake, maar niet richting de Teton bergketen. En die is juist zo schitterend!
  • Taggart & Bradley Lakes: dit ziet eruit als een mooie hike, maar ook deze is erg populair. Op het parkeerterrein stond het vaak erg vol en daarom kozen wij voor een andere hike, namelijk die naar Phelps Lake Overlook.

Praktische tips voor een bezoek aan Grand Teton National Park

Beste reistijd voor Grand Teton National Park

Wij vinden begin juni een heerlijke tijd voor een bezoek aan Grand Teton National Park. Het is nog niet te druk (in juli en augustus is het veel drukker), er ligt nog sneeuw op de bergen (dat is een schitterend extraatje) en je hebt veel kans op het zien van beren. (In de warmere zomermaanden trekken ze naar hoger gelegen gebieden.) Het nadeel van begin juni is wel dat sommige trails nog lastig begaanbaar zijn vanwege winterse omstandigheden. Aan de andere kant hoeft dat je niet heel erg te belemmeren, want dit zijn vooral de trails die ver The Tetons in gaan. De hikes langs de meren kun je prima doen in juni.

Heel veel eerder gaan heeft weinig zin, want tot half mei is de Teton Park Road en veel andere wegen in het park gesloten. In juli en augustus is het topdrukte in het park en dat maakt deze periode ook niet ideaal. September en oktober kunnen ook hele mooie maanden zijn voor een bezoek aan Grand Teton. Zeker als de herfstkleuren hun intrede doen!

Dit is het terrein van beren

In Grand Teton National Park leven heel veel beren. Grizzly’s en zwarte beren. Zorg dat je daarop voorbereid bent. Lees je in, weet wat je moet doen als je een beer tegen het lijf loopt en draag altijd berenspray bij je als laatste redmiddel.

Beren waren één van onze grootste zorgen voorafgaand aan onze reis door Noord-Amerika. In Grand Teton National Park beleefden we onze eerste ervaringen met deze bijzondere dieren en die waren erg positief. Beren zijn niet alleen eng en spannend, maar ook leuk om te zien. Onderschat het niet en bereid je voor, maar laat je ook niet tegenhouden door de aanwezigheid van deze dieren. Neem een voorbeeld aan de Amerikanen die niet beter weten dan dat ze bij een wandeling in de natuur een beer tegen het lijf kunnen lopen.

Hoeveel dagen heb je nodig in Grand Teton National Park?

Als je alleen de uitzichtpunten wil afvinken, dan heb je aan één dag voldoende. Maar geloof ons, je wil meer dan dat. Je wil niet alleen aan de veilige randen van deze wildernis blijven, maar jezelf erin onderdompelen. En dan heb je toch minstens 2 dagen nodig. Dan kun je één dag uitzichtpunten hoppen en de andere dag hiken. Je kunt daarbij kiezen voor meerdere, korte hikes of juist een langere daghike.

Faciliteiten in Grand Teton National Park

Grand Teton National Park is groot en heeft diverse dorpjes met faciliteiten. In de parkbrochure vind je een uitgebreid overzicht van alle faciliteiten per dorp, maar op de meeste plekken kun je in ieder geval tanken, eten en drinken en overnachten. Als je diesel nodig hebt is het trouwens wel verstandig om op tijd je ogen open te houden, want dat hebben ze lang niet bij ieder tankstation.

Grand Teton als één van onze favoriete nationale parken

Dit blog lijkt misschien één grote lofzang voor Grand Teton National Park. En dat is het ook. Wij zijn simpelweg fan van dit park! Je kunt naar de machtige Tetons blijven kijken en de omringende meren en bossen maken het plaatje compleet. Het idee dat je altijd en overal oog in oog kunt staan met wilde dieren maakt je ervaring in Grand Teton nog leuker.

Wij hebben zoveel nieuwe ervaringen opgedaan in Grand Teton en onvergetelijke herinneringen aan deze plek. Daarmee heeft Grand Teton een onbetwiste plek in ons hart veroverd. We gaan hier nog heel lang met heel veel plezier aan terugdenken!

Meer over reizen in Amerika

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Verenigde Staten

Complete gids voor een bezoek aan Yellowstone National Park

Verenigde Staten

Yosemite National Park bezoeken: dit wil je zien en moet je weten

Verenigde Staten

Het beste van Bryce Canyon National Park in één hike

Verenigde Staten

Chesler Park Loop: een lange hike in The Needles District van Canyonlands National Park

Verenigde Staten

Dit is natuurpracht ten top: The Wave

Verenigde Staten

Cable Mountain: van de gebaande paden in Zion National Park

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen