Complete gids voor een bezoek aan Yellowstone National Park | Bezienswaardigheden, wildlife spotten en praktische tips

Djura

Tijdens een bezoek aan Yellowstone National Park stap je in een andere wereld. Eentje waarin de aarde stoomt, borrelt en spuit. In Yellowstone vind je de hoogste geisers ter wereld, wandel je tussen de kleurrijke hot springs en rijd je door de mooiste valleien. Alsof dat nog niet genoeg is, is Yellowstone ook nog eens één van de beste plekken in Amerika om beren, bizons, elanden, coyotes en wolven te zien. We hoeven je vast niet te vertellen dat een bezoek aan Yellowstone heel hoog op onze bucketlist stond? In deze gids bundelen we alle hoogtepunten, belangrijke info, onze ervaring en handige tips, zodat jij goed voorbereid naar dit gigantische park gaat.

Over Yellowstone National Park

Yellowstone is een unieke plek. Zo uniek dat dit gebied als eerste in de Verenigde Staten werd aangemerkt als een nationaal park en daarmee sinds 1872 beschermd is. Yellowstone National Park staat bekend om de honderden geisers, duizenden kleurrijke warmwaterbronnen en de tienduizenden wilde dieren die dit gebied hun thuis noemen.

Al die geothermische activiteit komt voort vanuit de supervulkaan die onder Yellowstone ligt. Een uitbarsting van zo’n supervulkaan kan apocalyptische gevolgen hebben. Zo bedekten asregens tijdens eerdere uitbarstingen het hele middenwesten van de Verenigde Staten. Een nieuwe uitbarsting zou tot een vulkanische winter op het noordelijke halfrond kunnen leiden, omdat de zon dan jarenlang geblokkeerd wordt door alle as die bij zo’n uitbarsting vrijkomt. Gemiddeld komt de supervulkaan onder Yellowstone elke 600.000 jaar tot uitbarsting en de laatste keer is 640.000 jaar geleden… Maar geen zorgen, de supervulkaan wordt niet als ‘over tijd’ gezien. Het is goed mogelijk dat zo’n grote uitbarsting nooit meer voorkomt in het Yellowstone gebied.

Yellowstone National Park ligt grotendeels in de staat Wyoming en is gigantisch. Het park beslaat een oppervlakte van 8.983 vierkante kilometer. Dat is meer dan 3 keer zo groot als de provincie Noord-Holland. Er ligt voor ruim 800 kilometer aan verharde wegen in het park en minstens het dubbele aan wandelpaden.

Omdat dit grote park vol zit met schitterende natuur, fascinerende geothermische verschijnselen en imponerend wildlife, trekt het jaarlijks heel veel bezoekers. 4,5 miljoen in 2023 om precies te zijn. Dat maakt het één van de meest bezochte parken in de Verenigde Staten en ondanks dat wij niet van drukte houden, wilden we dit natuurspektakel toch echt niet missen!

De hoogtepunten van Yellowstone

Er is zoveel te zien in Yellowstone National Park. Om het maximale uit je bezoek te halen, kun je het beste de Grand Loop volgen. Aan deze wegen - die samen een 8 vormen - liggen de meeste bezienswaardigheden van Yellowstone. Het is trouwens niet alleen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid rijden. Houd ook je ogen open tijdens de lange ritten door het park, want voor je het weet spot je een beer langs de kant van de weg of droom je weg bij het blauwe Yellowstone Lake en de groene valleien.

Je vindt hieronder de belangrijkste bezienswaardigheden van Yellowstone, beginnend bij Old Faithful en vervolgens met de klok mee gezien.

Old Faithful Geyser

Old Faithful is de bekendste geiser in Yellowstone. Dat is niet omdat het de hoogste geiser in het gebied is, maar vooral omdat hij lekker voorspelbaar is. Je hoeft niet veel geluk te hebben om de geiser enkele tientallen meters de lucht in te zien spuiten. Het is meer een kwestie van timing. De geiser spuit namelijk elke 90 minuten. Je vindt de tijd van de volgende uitbarsting op de site van het nationaal park. Zorg wel dat je er iets eerder bent, want ook Old Faithful is niet op de minuut af te voorspellen. Het blijft natuur!

Er is rondom Old Faithful een grote tribune gemaakt en die loopt vanaf een half uur voor een uitbarsting helemaal vol. Je kunt de uitbarsting ook bekijken vanaf Observation Point. Daarvoor moet je wel een stukje omhoog hiken, maar het is bij Observation Point wel een stuk minder druk dan op de tribune. Wij keken met slechts een handjevol andere mensen naar de uitbarsting van Old Faithful vanaf Observation Point, maar toch weten we niet of we opnieuw voor dit uitzichtpunt zouden kiezen. Het is namelijk best ver weg. Ik denk dat als je er met je neus op staat, dat de kracht van de geiser beter overkomt.

Eigenlijk kun je Old Faithful niet overslaan als je Yellowstone bezoekt, maar het was bij lange na niet onze favoriete bezienswaardigheid in het park. De geiser spuit misschien maar een halve minuut echt hoog en met de drukte en tribune voelt het toch een beetje als een poppenkast. Daarnaast moet je je bezoek ook wel een beetje plannen, omdat de geiser niet continu duizenden liters kokend water de lucht in spuit.

Upper Geyser Basin

Naast Old Faithful ligt het Upper Geyser Basin. Dit is een groot gebied waar je met gemak 1,5 tot 2 uur kunt rondlopen tussen de vele geisers en warmwaterbronnen. Hier moet je wel wat geluk hebben met de geisers, want de meeste zijn onvoorspelbaar of spuiten slechts één keer per 8 uur bijvoorbeeld. Dat valt lastig uit te kienen.

Ondanks dat Upper Geyser Basin vlakbij dé attractie van Yellowstone ligt is het niet zo druk op de wandelpaden als wij hier zijn. We kijken onze ogen uit bij de kleurrijke poelen en zien enkele geisers uitbarsten tijdens onze wandeling. We lopen helemaal door tot Morning Glory Pool. Deze warmwaterbron ligt op ongeveer 2,5 kilometer van het Visitor Center en is dus best een stukje lopen (je moet dezelfde route weer terug), maar dat is ‘ie echt waard. Dit is één van onze favoriete warmwaterbronnen in Yellowstone door de felle kleuren.

Black Sand Geyser Basin

En zo zijn er nog veel meer geiser bassins in dit deel van Yellowstone National Park, waarvan de Black Sand Geyser Basin er één is. Als wij aan onze wandeling bij deze bezienswaardigheid beginnen, heet de Cliff Geyser die direct achter de rivier ligt ons welkom door gelijk te gaan spuiten. Onze favoriete plek in het Black Sand Geyser Basin is Emerald Pool.

Biscuit Basin

Onlangs is Biscuit Basin veel in het nieuws geweest. Er is namelijk een grote uitbarsting geweest van één van de hot springs in dit bassin. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar het vlonderpad in het bassin is wel beschadigd en daarom is deze plek nu dicht. Maar als Biscuit Basin weer opent, dan wil je in ieder geval een kijkje nemen bij Sapphire Pool. Door de diepblauwe kleur van deze hot spring is dit echt een eyecatcher!

Grand Prismatic Spring

Waarschijnlijk heb je ooit al eens foto’s gezien van de Grand Prismatic Spring. Met de blauwe, gele en oranje kleuren is dit zo’n fotogenieke plek! Je kunt de Grand Prismatic Spring vanaf de vlonderpaden bekijken, maar voor een goed zicht op alle kleuren (en die iconische foto) moet je bij de Grand Prismatic Overlook zijn. Je parkeert daarvoor bij de Fairy Falls en loopt vervolgens zo’n 15 tot 20 minuutjes over een ietwat stijgend pad naar het uitzichtpunt. Je hoeft je geen zorgen te maken over de route, want er zijn zoveel mensen op dit pad dat je hier niet verkeerd kunt lopen. Ondanks die drukte vinden wij dit toch echt een aanrader. De Grand Prismatic Spring is zo mooi!

Je plant je bezoek aan de Grand Prismatic Overlook het beste in de middag en op een zonnige dag. In de ochtend komt er namelijk veel mist / stoom van de warmwaterbron, waardoor je de kleuren niet zo goed ziet. De organismen in het water zorgen voor de felle kleur van de bron, vooral als ze in contact komen met zonlicht. Daarom wil je hier het liefst op een dag vol zonneschijn naartoe.

Wij vonden het wandelen over de vlonderpaden van het Midway Geyser Basin - het bassin waar de Grand Prismatic Spring in ligt - trouwens iets minder geslaagd. Het is een crime om hier een parkeerplek te bemachtigen en het is zo druk op de smalle vlonderpaden dat je hier niet op je gemak kunt kijken. Je voelt je al snel in de weg staan voor anderen. Daarnaast komen de kleuren veel minder goed over dan vanaf het uitzichtpunt. Wat ons betreft kun je jezelf dus prima het parkeergedoe bij het Midway Geyser Basin besparen en enkel de Overlook doen om de Grand Prismatic Spring te bewonderen.

Fountain Paint Pot

Een paar kilometer van het Midway Geyser Basin ligt het Lower Geyser Basin, ofwel de Fountain Paint Pot. Misschien ligt het eraan dat het hier lekker rustig was tijdens ons bezoek (einde dag, rond een uur of 5), maar wij vonden dit een fijne plek. Het bassin heeft borrelende modderpoelen, kleine geisers en hele blauwe hot springs. Een leuke plek met veel variatie en niet te druk!

Artists Paintpots

Vlak bij het Norris Geyser Basin ligt Artists Paintpots. Via een korte wandeling kun je naar boven lopen en krijg je uitzicht op alle geothermische activiteit beneden je. Dan snap je meteen waar de naam van deze bezienswaardigheid vandaan komt. Met alle kleuren en poelen is dit net een schilderspalet.

Norris Geyser Basin

Op onze tweede dag in Yellowstone besteden we veel tijd in het Norris Geyser Basin. Je hebt hier twee rondes: Porcelain Basin van 1,5 kilometer en Back Basin van 2,5 kilometer. Wij beginnen met een rondje door Porcelain Basin en zijn bij het begin al aangenaam verrast door het uitzicht. We kijken over een gebied met allerlei kleuren, veel geborrel en stoom die uit de aarde komt.

We hebben nog steeds geen genoeg van alle geothermische bronnen en activiteit en dus plakken we er een wandeling door het Back Basin aan vast. De bezienswaardigheden liggen hier wat verder uit elkaar en het is (daardoor?) heerlijk rustig op de vlonderpaden. Al vrij snel komen we langs Steamboat Geyser en we zijn gefascineerd door wat we lezen op de informatieborden. Dit is de hoogste actieve geiser ter wereld. Hij kan tot wel 91 meter hoog spuiten! Iets wat we graag zouden meemaken, maar er is geen peil op te trekken wanneer deze geiser uitbarst. De ene keer zitten er enkele dagen tussen een uitbarsting en de andere keer wel 50 jaar. Op een bordje zien we het moment van de laatste uitbarsting: een week geleden. Dat was wel midden in de nacht, maar toch. Het kan je altijd gebeuren dat je bij deze geiser staat en hij ineens uitbarst. Wat een schouwspel moet dat zijn!

Mammoth Hot Springs Terraces

In het noordwesten van Yellowstone liggen de Mammoth Hot Springs Terraces. Het is een vrij groot gebied om rond te lopen, maar het bekende plaatje waar je de bruine en witte druipers ziet vind je eigenlijk al helemaal aan het begin van het wandelpad. Wij komen op onze vierde dag in Yellowstone langs de Mammoth Hot Springs en hebben inmiddels zoveel warmwaterbronnen gezien dat we het nu even houden bij de highlight en dan doorgaan.

Lamar Valley

Genoeg hot springs, tijd voor wat anders! De Lamar Valley ligt in het noordoosten van Yellowstone en is natuurschoon van een andere orde. Deze florerende vallei heeft weidse grasvelden met idyllische bloemetjes. Beekjes kronkelen door het landschap en duizenden bizons staan hier heerlijk te grazen. Het is een geweldig gezicht!

Lamar Valley is een hele goede locatie voor het spotten van wildlife in Yellowstone. Je ziet vrijwel gegarandeerd bizons, maar met wat geluk kun je ook wolven, beren of elanden spotten. Je kunt daarvoor het beste rond zonsopkomst of zonsondergang de Lamar Valley in gaan.

Om onze kansen op wildlife te vergroten wandelen wij de Trout Lake Trail. Dit is een korte wandeling (bijna 2 kilometer) waarbij je aardig wat kans hebt om wilde dieren te spotten. Helaas is dit niet onze geluksdag. We zien vooral veel andere mensen, maar weinig dieren. Er is alleen één bizon die iets te dicht bij het wandelpad rondhangt, waardoor we genoodzaakt zijn om iets van het pad af te wijken, maar verder zien we geen beesten. Helaas, maar gelukkig hebben we in de dagen hiervoor al bizons, elanden en beren gezien. Zowel in Grand Teton National Park als Yellowstone!

Dunraven Pass

Als je vervolgens zuidwaarts richting de Grand Canyon of the Yellowstone rijdt, dan kom je over de Dunraven Pass. Dit is een mooie route langs de besneeuwde bergen (als je in de lente of vroege zomer komt) en tal van uitzichtpunten. Je kunt hier hiken naar Mount Washburn, maar tijdens ons bezoek is dat nog te tricky vanwege de hoeveelheid sneeuw op de trail. Wij genieten daarom van dit landschap vanuit Bruno!

Grand Canyon of the Yellowstone

Vooraf hadden wij geen idee dat Yellowstone een grote kloof heeft, maar dat blijkt toch echt zo te zijn. ;-) Om eerlijk te zijn had ik er geen hoge verwachtingen van. We hebben al best wat kloven en watervallen gezien die hoger of dieper zijn dan deze, dus hoe speciaal kan het zijn?

Nadat we verschillende uitzichtpunten aan de North Rim en de South Rim hebben bezocht, moeten we onze mening toch echt herzien. Dit is wel een bijzonder mooie kloof! De wanden hebben allerlei kleuren door de vulkanische activiteit en de krachtige watervallen in de Grand Canyon of the Yellowstone maken het plaatje compleet.

Wij hebben de volgende uitzichtpunten bezocht:

  • Upper Falls View (ook bekend als Canyon Overlook) aan de South Rim
  • Artist Point aan de South Rim (favoriet!)
  • Canyon Lookout Point aan de North Rim
  • Red Rock Point aan de North Rim (wel steile afdaling en klim terug naar boven)
  • Grand View aan de North Rim
  • Inspiration Point aan de North Rim

Bij de eerste 4 uitzichten kijk je de kloof in en zie je één van de watervallen, terwijl je bij de laatste 2 uitzichten enkel zicht hebt op de canyon.

Hayden Valley

Een alternatief voor de Lamar Valley is de Hayden Valley. Ook dit is zo’n vallei die typisch Yellowstone uitstraalt. De graslanden worden omringd door bergen en er kronkelen allerlei kreekjes door de vallei. Ook hier kun je wilde dieren zien, vooral bizons. Op het moment dat wij in de Hayden Valley zijn, staan de meeste bizons erg ver van de weg af. Maar wees op je hoede, want op een andere dag dat we hierlangs reden, kwamen we in een bison file terecht!

West Thumb Geyser Basin

Als je vanaf het zuiden (vanaf Grand Teton) naar Yellowstone rijdt, dan kom je als eerste bij het West Thumb Geyser Basin. Er komt overal stoom uit de aarde en de warmwaterbronnen borrelen. Black Pool is duidelijk onze favoriet in dit bassin. De kleur van het water is felblauw en aan de randen zie je de oranje kleuren van alle micro-organismen. De kleuren spatten! Waarom deze hot spring dan juist Black Pool heet is ons wel een raadsel…

Wildlife spotten in Yellowstone

Als je ergens in Amerika beren, elanden, wolven, coyotes, wapitiherten, dikhoornschapen en bizons kan spotten, dan is het wel in Yellowstone. Vaak hoef je er niet eens moeite voor te doen en kom je deze imposante dieren gewoon langs de weg tegen. Er zijn een aantal plekken in Yellowstone die erom bekend staan dat je grote kans hebt op het zien van wilde dieren. Dit zijn ze:

  • Hayden Valley
  • Lamar Valley
  • Blacktail Scenic Drive
  • Trout Lake Trail in Lamar Valley
  • Beaver Ponds Loop Trail (start in Mammoth Hot Springs)

Maar om eerlijk te zijn kun je echt overal wilde dieren tegenkomen. Denk maar niet dat ze drukke plekken of wegen vermijden. Deze dieren trekken zich bar weinig aan van alle toestanden en mensen om hen heen. Zo zagen wij een bizon op nog geen 100 meter van de Old Faithful Geyser en slenterde er een zwarte beer op zijn gemak langs de parkeerplaats aan de Upper Falls View. (Grand Canyon of the Yellowstone)

Ook hebben wij regelmatig beren vlak bij de weg gezien. Je hoeft niet bang te zijn dat je hieraan voorbij rijdt, want door alle commotie langs de weg (lees: overal staan auto’s stil en geparkeerd op onmogelijke plaatsen) weet je al snel dat er iets gaande is.

Dat de dieren zich weinig van ons mensen aantrekken betekent trouwens niet dat ze tam zijn. Afstand houden blijft enorm belangrijk, want beren, elanden en bizons kunnen behoorlijk link zijn als je ‘in hun space’ komt of als ze kleintjes hebben. De National Park Service adviseert om 90 meter afstand te houden van beren en wolven en 25 meter van alle andere dieren. Een advies dat je graag ter harte neemt!

Tijdens onze 4 dagen in Yellowstone hebben we 1 grizzly beer met een kleintje, 3 zwarte beren, verschillende wapitiherten, 3 dikhoornschapen en honderden bizons gezien. We zochten er niet per se naar, maar kwamen deze dieren gewoon tegen. Als je maar genoeg tijd in het park besteedt, dan weet je bijna zeker dat je wildlife gaat zien. Ga je specifiek voor het spotten van beren naar Yellowstone? Dan kun je het beste in mei of juni naar het park gaan, want dan zijn de beren nog vaak langs de wegen en trails te zien. Als de zomer en bijbehorende warmte zijn intrede doet, dan trekken de beren naar hoger gelegen gebieden en zijn ze lastiger te spotten.

Onze ervaring in Yellowstone

Wij vonden Yellowstone fan-tas-tisch! Er is zoveel te beleven. Overal komt stoom uit de grond, hoor je water pruttelen of schieten er stukken modder door de lucht. De hot springs brengen dankzij allerlei mineralen en bacteriën een zee aan felle kleuren met zich mee. En dan de hoeveelheid geisers. Fascinerend!

Ook buiten de geothermische highlights is het super om in Yellowstone te zijn. De graslanden en bossen waar steeds kreekjes doorheen kronkelen zijn zo mooi. Af en toe zie je in de verte hoge bergen of sta je naar een bulderende waterval te kijken.

Daarbij komt dat je overal wildlife kunt zien. Om iedere bocht kan een beer, eland, bizon of wapitihert staan. Je weet nooit wat er komt en dat maakt elke dag in Yellowstone een nieuw avontuur. Wij zaten tijdens het rijden altijd met onze camera paraat!

Jouw bezoek aan Yellowstone voorbereiden

De beste reistijd voor Yellowstone

Voor de beste ervaring in Yellowstone plan je je bezoek ergens tussen eind mei en eind juni of in september of oktober. Van november t/m half mei zijn veel wegen afgesloten vanwege sneeuw en kun je Yellowstone enkel bezoeken met een sneeuwscooter. Ook gaaf, maar wel een hele andere ervaring dan wanneer je in de zomer gaat.

In juli en augustus is het qua weer prima, maar het is de piektijd in Yellowstone. Aangezien dit één van de meest bezochte nationale parken in Amerika is, weet je dan zeker dat je moeite gaat hebben met het vinden van een parkeerplek. Yellowstone loopt in de zomervakantie werkelijk over van de mensen. Wij zouden daarom iets voor of juist na deze piekdrukte gaan.

Wij waren begin juni en Yellowstone en vonden dat een perfecte timing. Het is al druk in het park, maar op de meeste plaatsen is parkeren geen probleem. Ook kun je veel drukte vermijden door de populairste highlights aan het einde van de dag te bezoeken. Zo waren er tijdens ons bezoek aan Old Faithful maar 3 andere mensen bij Observation Point om naar de uitbarsting van de wereldberoemde geiser te kijken.

Hoeveel tijd heb je nodig in Yellowstone?

Yellowstone is onwijs groot en er is zoveel te zien en te doen dat je er idealiter een paar dagen doorbrengt. In een dag of 3 tot 4 kun je alle highlights aftikken en het echte Yellowstone gevoel ervaren. Heb je slechts 1 of 2 dagen de tijd, dan zul je keuzes moeten maken. Je kunt dan bijvoorbeeld het zuidwesten van Yellowstone bezoeken en je focussen op alle geiser bassins met de vele warmwaterbronnen. Wil je liever wildlife spotten, dan moet je aan de oostkant van het park zijn. Daar vind je Hayden Valley en de Lamar Valley.

Voorbeeld planning voor Yellowstone in 1, 2, 3 of 4 dagen

De afstanden in Yellowstone zijn groot en dus is het handig om een globale planning per dag te maken. Zo voorkom je dat je stukken dubbel rijdt en dus langer in de auto zit dan dat je geniet van al het bijzonders om je heen.

Voor één dag in Yellowstone zou ik me focussen op het zuidwesten, het gebied rondom Old Faithful, en kun je bijvoorbeeld de volgende route aanhouden:

  • Park inrijden via de West Entrance
  • Fountain Paint Pot
  • Grand Prismatic Spring Overlook
  • Old Faithful Geiser (check de verwachte tijden van uitbarsten!)
  • Upper Geyser Basin (vergeet Morning Glory niet!)
  • West Thumb Geyser Basin
  • Via de South Entrance het park verlaten (en doorrijden naar Grand Teton National Park!)

Heb je nog een dag de tijd, dan ga je niet via de South Entrance het park uit, maar verblijf je ergens in het zuiden van het park (rondom Grant Village, Bridge Bay of Lake Village) en dan kun je de volgende dag naar:

  • Hayden Valley
  • Grand Canyon of the Yellowstone
  • Dunraven Pass en optioneel hike naar Mount Washburn
  • Lamar Valley en optioneel Trout Lake Trail

Je kunt vervolgens in het noordoosten van het park overnachten en de volgende dag het rondje afmaken door naar deze highlights te gaan:

  • Blacktail Plateau Drive
  • Mammoth Hot Springs Terraces
  • Norris Geyser Basin
  • Artists Paintpots
Plan je dagen niet te strak als je in Yellowstone bent, want als je onderweg wildlife tegenkomt, dan wil je wel de tijd hebben om te stoppen en daarvan te genieten. Ook kun je zomaar in ‘bison traffic jams’ terechtkomen en vertraging oplopen. Voor de beste ervaring houd je dus wat ruimte in je planning voor dit soort onverwachte, maar welkome verrassingen.

Uiteraard kun je het rondje ook ergens anders beginnen en eindigen, afhankelijk van waar je vandaan komt en in welke richting je je reis vervolgt. Drie of vier dagen in Yellowstone is behoorlijk intensief en als je de tijd hebt, is het fijn om tussendoor (bijvoorbeeld in het weekend, want dan is het extra druk) even te relaxen op een camping net buiten het park. Na 2 dagen Yellowstone verlieten wij het park bij de East Entrance en streken we neer op de Rex Hale Campground. Zo konden we even bijkomen en waren we na het weekend weer vol energie voor nog 2 dagen Yellowstone!

Kamperen in Yellowstone

In het nationaal park vind je veel campings, maar de pest is dat deze maanden van tevoren volgeboekt zijn. Als je je reis dus niet op de dag af plant (zoals wij), dan heb je geen andere keuze dan buiten het park te overnachten. Dat betekent helaas wel veel extra kilometers, want je moet steeds een heel eind rijden om het park uit te komen en de volgende dag rijd je dat stuk weer terug om je ontdekkingstocht door Yellowstone voort te zetten. Maar ja, er zit niet veel anders op als je op de bonnefooi reist.

Dit zijn de (wild)kampeerplekken rondom Yellowstone die wij hebben gebruikt:

Ook tussen Grand Teton National Park en de South Entrance van Yellowstone vind je wat basic campings waarvoor je niet hoeft te reserveren, maar die waren tijdens ons bezoek dicht vanwege berenactiviteit.

Plak er een bezoek aan Grand Teton National Park aan vast

Yellowstone is een geweldig nationaal park, maar het zuidelijkere broertje Grand Teton is minstens zo gaaf om te bezoeken. In Grand Teton vind je een majestueuze bergketen, schitterende hikes en uitzichtpunten en misschien nog wel meer wildlife dan in Yellowstone. Een plek die je echt niet wil missen dus en zeker niet als je er zo dichtbij bent!

Wildlife, hiken, mooie uitzichten en avontuur Hoe Grand Teton National Park ons hart veroverde

Berenspray is een must

In Yellowstone en omgeving leven zowel zwarte beren als grizzly beren. De zwarte beren zijn wat schuwer en minder snel agressief, maar de grizzly is een berensoort om serieus rekening mee te houden. Tijdens hikes - hoe kort soms ook - kun je altijd een beer tegen het lijf lopen en daar wil je op voorbereid zijn. Met berenspray. Echt, zonder berenspray op pad gaan in Yellowstone is niet slim. Ze waarschuwen niet voor niets overal in het park voor beren en als je vervolgens zo vaak beren ziet langs de weg, dan weet je dat het menens is.

Als je geen berenspray wil kopen (bijvoorbeeld omdat je maar kort in ‘bear country’ bent), dan kun je dit verdedigingsmiddel ook huren. Je krijgt dan ook gelijk instructies over het gebruik van de berenspray. Hoe dan ook, neem altijd alle veiligheidsvoorschriften in acht. Maak geluid tijdens het hiken, zodat je een beer niet verrast op het wandelpad en bewaar eten en afval in een afgesloten voertuig. Niet in je tent of rondom je kampeerplek.

Kosten voor een bezoek aan Yellowstone

Een paar dagen Yellowstone kan een rib uit je lijf zijn of een paar tientjes kosten. Het is maar net hoe je het aanvliegt. De entree voor Yellowstone National Park is 35 dollar (ongeveer €32) per voertuig. Voor dit bedrag mag je gedurende 7 aaneengesloten dagen zo vaak als je wilt in- en uitrijden. Als je 3 of meer nationale parken gaat bezoeken in de Verenigde Staten, dan kun je het beste een America The Beautiful Pass kopen. Deze kost $80 per voertuig en geeft een jaar lang toegang tot alle nationale parken van Amerika. Koopje toch?

Behalve de entree hoef je niet veel geld uit te geven in Yellowstone. Als je vooraf boodschappen inslaat en gaat wildkamperen buiten het park, dan ben je alleen wat geld aan brandstof kwijt voor alle kilometers die je maakt in Yellowstone. Als je liever in een echt bed slaapt in Yellowstone, dan ben je aangewezen op de accommodaties in het park. Daarvoor ben je al snel honderden euro’s kwijt en dan moet je ook nog eten en drinken in het park. Allemaal niet goedkoop! Kortom, kamperen is de beste optie als je Yellowstone op een betaalbare manier wil bezoeken.

Een onvergetelijke ervaring in Yellowstone

Tijdens onze ‘into the wild roadtrip’ keken we al lange tijd uit naar Yellowstone National Park. We hebben er niet voor niets 1.500 kilometer voor omgereden! Ook al kostte het daardoor behoorlijk wat extra tijd om naar Yellowstone te gaan, we hadden het niet willen missen. Het is een unieke plek met veel afwisseling en avontuur. Een echte bucketlist bestemming in Noord-Amerika!

Meer over reizen in Amerika

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Verenigde Staten

Hoe Grand Teton National Park ons hart veroverde

Verenigde Staten

Yosemite National Park bezoeken: dit wil je zien en moet je weten

Verenigde Staten

Cardiac Canyon in Page: een droom voor fotografen

Verenigde Staten

Dit is natuurpracht ten top: The Wave

Verenigde Staten

De Grand Canyon met eigen ogen bekijken

Canada

Mini-gids voor het prachtige Vancouver Island

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen