Hi, wij zijn Ronny & Djura | Even voorstellen

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Na een onvergetelijke wereldreis in 2018/2019 hadden we de smaak echt te pakken. Begin 2022 hakten we daarom een grote knoop door: Dag huis, dag vaste banen. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Sindsdien zijn we fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Hoe het allemaal begon

Het begon allemaal tijdens een avondje stappen in 2010. Ronny sprak mij aan met de legendarische openingszin: “Hoe heet jij?” Ook al moest ik mijn naam 10x herhalen, het was het begin van een fantastische liefde. Zo zie je maar, het hoeft niet ingewikkeld te zijn! ;-)

Samen ontdekten we het reizen. Geen van beide hadden we het maken van verre reizen van huis uit meegekregen. We waren allebei nog nooit buiten Europa geweest. Na onze kennismaking met Azië in China en de 3-weekse kampeerreis door Afrika waren we om. Dit smaakt naar meer!

Samen op wereldreis

Eind 2016 ontstonden daarom grootse plannen. We zouden het allebei heel gaaf vinden om voor langere tijd te backpacken. Een wereldreis te maken. We bleven niet dromen, maar gingen uitzoeken of en hoe we dit werkelijkheid konden laten worden. Beetje bij beetje kregen onze wereldreis plannen meer vorm. Het enkeltje naar Bangkok was al geboekt, de dagen werden geteld. Totdat mijn gezondheid compleet roet in het eten gooide...

Lang verhaal kort: Een periode van ellenlange onzekerheid, te veel ziekenhuisbezoeken en vooral verdriet volgde. Onze droom leek in duigen te vallen. Alhoewel we het eerder geboekte enkeltje naar Bangkok wel gebruikten voor een leuke backpacktrip van 3 weken, was het niet waar we al die tijd naartoe hadden geleefd. We snakten naar de vrijheid, het ontdekken en het avontuur, maar dat leek op dat moment nog heel ver weg.

Totdat er begin 2018 een behandeling in beeld kwam die goed leek te werken: elke maand een injectie met een medicijn. Ineens stond de deur naar onze wereldreis op een hele kleine kier. We hoefden niet lang te twijfelen: We beukten net zo lang op de deur totdat hij wagenwijd open stond.

Ondanks alle onzekerheid die ermee gemoeid ging, zegden we onze banen op, verhuurden we ons appartement, regelden we de maandelijkse injecties in Vietnam en vertrokken we.

We wisten het altijd al, maar waren nu nog maar eens met onze neus op de feiten gedrukt: Het gaat niet om geld, werk of bezit in het leven. Het gaat om liefde en samen herinneringen maken. Doen wat je het allergelukkigst maakt. De wilskracht om onze reisdroom werkelijkheid te laten worden was enorm. Onze nieuwe situatie vroeg om wat aanpassingen, maar het lukte!

We ontdekten meer dan een jaar lang het beste van de wereld. Tussendoor kwamen we een paar keer naar Nederland voor controle in het ziekenhuis en bij een goede uitslag werden de tickets dezelfde avond alweer geboekt. We beklommen bergen in Zuid-Amerika, scooterden door Azië, maakten een schitterende roadtrip met een campertje door Nieuw-Zeeland en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Onze wereldreis was nog geweldiger dan we ooit hadden durven dromen.

Back to reality

Maar aan alles komt een eind. Ook aan het saldo op onze spaarrekening. In de zomer van 2019 pakten we het gewone leven - met gezonde tegenzin - weer op. Tegelijkertijd bleef het reisvlammetje in ons branden. Dagelijks haalden we samen herinneringen op, keken we de foto’s terug of betrapten we onszelf speurend naar goedkope vliegtickets.

Reizen bleef in ons hoofd spoken. Zelfs toen het door de uitbraak van dat ene virus helemaal niet mogelijk was. Het werd ons steeds duidelijker dat vrijheid, samen zijn en avontuur ons het allergelukkigst maakt. Dus zochten we samen naar een manier om ons leven meer volgens die uitgangspunten in te richten.

Maak kennis met onze trots: Bruno

We kwamen op het idee om een bus om te bouwen tot camper. Zo’n huisje op wielen zou top zijn voor het maken van onze reizen én geeft ons de mogelijkheid om ons appartement in Breda op te zeggen. De periodes dat we in Nederland zouden zijn, zouden we namelijk gewoon in onze camper kunnen verblijven.

Wat we in ons hoofd hebben, hebben we niet in onze kont. Wekenlang speurden we Marktplaats en Facebook groepen af naar die ene bus. In september 2020 was het raak. We kochten Bruno! Bruno is een Mercedes 407D - ooit gediend als legerambulance in Duitsland - uit 1985. Hij is misschien niet de snelste, maar wel de knapste op de weg. En oersterk!

Nadat we maandenlang aan Bruno klusten om hem om te bouwen tot ons huisje op wielen, was het in de zomer van 2021 echt zover. Onze eerste reisjes met Bruno! We begonnen voorzichtig met een vakantie in Nederland, maar gingen daarna al snel voor het echte werk. De bergen van Zwitserland in!

Toen Bruno zich ook op de Zwitserse bergpassen staande wist te houden, konden wij door met de volgende stap. Want wat moeten we met een stenen, onverplaatsbaar huis als we zo’n fijne camper hebben die ons alle vrijheid van de wereld geeft?

Dag vastigheid, hallo vrijheid

We zijn klaar voor het echte werk. We willen zo min mogelijk vastigheid in ons leven, want vrijheid maakt ons blij. Dus verruilden we onze vaste banen voor een bestaan als freelancer en werd het appartement in Breda vervangen door Bruno. Werken gaat voortaan van afstand, zodat we niet meer gebonden zijn aan vakantiedagen. Werken en reizen kan nu samengaan. Bijna al onze spullen kregen een nieuwe eigenaar. Eigenlijk hebben we niks meer, behalve één ding: vrijheid. En dat is precies de bedoeling!

Ons leven als digital nomad trapten we af met een maand in Lissabon. Daarna maakten we een ultieme XL roadtrip door Scandinavië en vervolgens gingen we wat zomer inhalen in Midden-Amerika.

Geniet met ons mee

Af en toe moeten we elkaar nog steeds knijpen. Is dit echt ons leven? Is die waanzinnige Bruno bus echt van ons? Mogen we echt samen van al dit moois op de wereld genieten?

Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn. Ook in het rondreizende bestaan heb je mindere dagen, nog steeds is gezondheid een dingetje en af en toe vallen bestemmingen tegen. Op Travly delen we alles met je. Het eerlijke verhaal. Over al het prachtige, schitterende en waanzinnige op de wereld, maar ook over onze teleurstellingen, twijfels en uitdagingen.

Met veel plezier geven we je een kijkje in ons vrije leven en hopen dat jij er inspiratie uit haalt, er een glimlach van op je gezicht krijgt óf dat het je helpt bij het maken van jouw eigen droomreis. Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Lees onze persoonlijke updates

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen