Tickets voor de schitterende Plitvice Meren | Alle info op een rij

Djura

De felblauwe en -groene meren en watervallen van Plitvice zijn zonder twijfel een hoogtepunt tijdens een vakantie in Kroatië. Het Plitvice Nationaal Park is groot en je kunt je makkelijk een volle dag (of langer) vermaken in dit natuurschoon. Vorig jaar is er het één en ander veranderd over de aanschaf van tickets voor de Plitvice Meren. Je moet deze nu voor je bezoek online kopen. Dit moet je weten over de tickets voor de Plitvice Meren!

Toen wij de Plitvice Meren bezochten in de zomer van 2017, moesten we 's ochtends bij aankomst gewoon in de lange rij aansluiten om een ticket te kopen. Sinds april 2019 moet je vooraf online een ticket kopen voor een bepaalde dag en tijd. Op deze manier probeert het nationaal park de drukte in het park wat meer te spreiden en het natuurschoon te behouden. En dat is echt belangrijk, want de Plitvice Meren zijn zo mooi!

Waar koop je tickets?

Je kunt de tickets voor de Plitvice Meren online kopen. Het is het slimste om dit te doen via de officiële website. Er zijn ook verkoopsites zoals Viator en GetYourGuide die de tickets aanbieden, maar soms is dit bijvoorbeeld een tour inclusief een gids en/of vervoer. Je betaalt voor zoiets natuurlijk meer dan de reguliere entreeprijs, dus let goed op wat je koopt en of de prijs overeenkomst met de normale prijs voor een ticket.

Je kunt helaas alleen betalen met een creditcard. Een goed alternatief voor een normale creditcard is een prepaid Visa kaart van Revolut. Deze vraag je voor een paar euro aan en er zijn geen jaarlijkse kosten aan verbonden. De voordelen van een Revolut creditcard zijn - zeker voor reizigers - erg interessant! Wij hebben allebei een Revolut card en hebben er al een hoop geld mee kunnen besparen. Lees hier meer over Revolut.

Prijs van een ticket

Afhankelijk van het seizoen betaal je €11 tot €41 per persoon voor een toegangsbewijs. In de periode van 1 april t/m 31 mei kost een dagticket €25 en van 1 juni t/m 30 september betaal je de hoofdprijs: €41 per persoon. Vanaf 1 oktober zakt de prijs weer naar €25 per ticket en vanaf november betaal je slechts €11. Voor studenten en kinderen gelden lagere ticketprijzen.

Het is ook mogelijk om een ticket te kopen waarbij je 2 dagen toegang krijgt tot het park. Een goede optie als je veel wilt wandelen in het waanzinnige natuurgebied! De prijzen voor een 2-daags ticket vind je door je gewenste datum in te vullen op de officiële website en te kiezen voor een ticket voor 2 dagen. Meestal is de prijs van het 2-daagse ticket ongeveer 1,5 keer de prijs van het reguliere entreebewijs voor 1 dag.

Wanneer koop je tickets?

Je moet de tickets minimaal 2 dagen van tevoren aanschaffen, maar zeker in het hoogseizoen adviseren we je om dit eerder te doen. Er geldt een maximum aantal bezoekers per dag en de Plitvice Meren zijn enorm populair. Zeker in het hoogseizoen kan het hard gaan met de toegangsbewijzen! Als je je vakantie naar Kroatië al gepland hebt, zou ik dus lekker ruim op tijd je tickets kopen. Dan weet je zeker dat je dit natuurschoon kunt bewonderen!

En wat als je geen tickets van tevoren hebt gekocht en toch het park op dezelfde dag nog wil bezoeken? Dan kun je via deze link zien of er nog kaarten beschikbaar zijn en zo ja, bij welke ingang en binnen welk tijdslot. Je kunt deze kaarten vervolgens kopen bij de ingang. De site geeft overigens wel aan dat het online dashboard een indicatie geeft van de beschikbare tickets, geen garanties!

Op de dag van je bezoek

Nadat je de tickets online hebt besteld, krijg je per mail een voucher. Dit is je toegangsbewijs, dus bewaar deze goed! Op de dag van je bezoek moet je deze voucher laten zien bij de ingang, geprint of op je mobiele telefoon. Tijdens het kopen van je ticket heb je gekozen voor een bepaalde ingang en een tijdstip. Je kunt alleen bij de ingang die vermeld staat op je ticket ook daadwerkelijk naar binnen.

Je ticket is alleen geldig op de gekozen datum en het bijbehorende tijdstip. Je mag vanaf een half uur voor jouw begintijd je voucher inwisselen voor een toegangsbewijs. Vervolgens kun je vanaf de begintijd tot een uur hierna het park betreden. Als je dus bijvoorbeeld een ticket hebt met de tijd 10:00 uur, dan kun je tussen 9:30 en 11:00 uur je voucher inwisselen en kun je tussen 10 en 11 uur het park betreden. Zorg dat je op tijd bent, want anders heb je pech!

Andere belangrijke informatie

En hoe zit het dan met het annuleren van je tickets? En kun je een ticket doorverkopen? Dit zijn nog andere aandachtspunten bij het kopen van je ticket voor de Plitvice Meren:

  • Je kunt het Plitvice Nationaal Park slechts één keer betreden. Als je eenmaal het park hebt verlaten, kun je niet later op de dag nogmaals het park in.
  • Het annuleren of wijzigen van tickets is niet mogelijk. Alleen in het uitzonderlijke geval dat het park moet sluiten i.v.m. gevaarlijke omstandigheden, krijg je je geld terug.
  • Je mag je ticket doorverkopen, maar je kunt hierbij niet de categorie of datum wijzigen. Als jij een studententicket hebt, kan een volwassene deze bijvoorbeeld niet gebruiken.
  • Een 2-daags ticket is geldig voor twee opeenvolgende dagen. De eerste dag moet je het park betreden bij de ingang en op het tijdstip zoals vermeld staat op je ticket. De tweede dag kun je zelf bepalen hoe laat en bij welke ingang je naar binnen gaat.
  • Bij de Plitvice Meren kun je natuurlijk overal te voet komen, maar er vaart ook een boot en er rijdt een treintje om sneller op verschillende plekken in het park te zijn. Je hoeft niet nog apart te betalen voor de boot of de trein. Dit is inbegrepen bij je ticket.

Benieuwd naar onze ervaring bij de Plitvice Meren? Hier lees je waardoor wij direct verliefd werden op dit natuurschoon en welke routes we wandelden!

Meer over een vakantie naar Kroatië

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Kroatië

Wat kost een vakantie in Kroatië?

Kroatië

Verliefd op de Plitvice Meren

Slovenië

Meer van Bled: 5x de mooiste uitzichten

Italië

Goed voorbereid op reis naar de Dolomieten

Italië

Wat kost een vakantie in de Dolomieten?

Italië

Lago Federa en Croda da Lago: een wonderschone herfst hike in de Dolomieten

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen