Dit uitzicht op Cadini di Misurina wil je gezien hebben | Tips voor de korte hike naar het Cadini di Misurina viewpoint

Djura

In de achtertuin van de beroemde Tre Cime / Drei Zinnen vind je nog een plek die erom vraagt gezien te worden. Met de grillige, grijze bergpunten hoort het viewpoint op Cadini di Misurina tot de top uitzichten in de Dolomieten. En dat terwijl je er maar een half uur voor hoeft te hiken! In dit blog delen we onze ervaring en tips voor de korte hike naar het Cadini di Misurina uitzichtpunt.

Van Rifugio Auronzo naar Cadini di Misurina - de hike statistieken

  • Start- en eindpunt: Rifugio Auronzo
  • Route: Trail 117 via Forcella Longeres en Monte Campedelle, dezelfde route terug
  • Afstand: 3,4 kilometer
  • Hoogtemeters: 156 meter klimmen, 156 meter dalen
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
  • Benodigde tijd: 1 tot 1,5 uur

Onze hike naar Cadini di Misurina

Het is half 2 en we hebben net de Tre Cime Circuit Trail afgerond. We ploffen neer op het zonnige terras van Rifugio Auronzo - waar overigens geen tafels en stoelen meer staan, omdat het hoogseizoen voorbij is - en laten onze benen even rusten en alle indrukken van de schitterende Tre Cime di Lavadero hike op ons inwerken. Op dat moment zijn we eigenlijk al wel toe aan een biertje. Zeker nu we zo heerlijk in het zonnetje zitten!

Toch weten we de verleiding te weerstaan en gaan we voor een frisje, want we willen nog naar Cadini di Misurina. De hike naar dit uitzichtpunt start vanaf Rifugio Auronzo en daar zijn we nu toch, dus dan kunnen we deze korte hike het beste meepakken. Het Cadini di Misurina is niet voor niets één van de beroemdste Instagram hotspots in de Dolomieten, toch?

Om 14:00 uur gaan we ervoor. Dat biertje houden we in ons achterhoofd voor als we straks weer terugkomen. ;-) Trail 117 begint met een korte afdaling en daarna een klim. Het is op sommige stukjes best even steil, maar het is prima te doen. Af en toe kijken we nog even achterom naar Tre Cime, die er trouwens heel anders uitzien vanaf deze kant dan vanaf de bekende noordkant.

Na het echte klimwerk wordt het pad veel smaller en loop je langs een afgrond, maar het is niet technisch moeilijk. Eigenlijk ben je er al voordat je moe begint te worden.

Na een half uur lopen staan we op de plek die we al zo vaak op social media voorbij zagen komen. En we moeten zeggen: het is inderdaad een prachtige locatie. Ons gezichtsveld wordt gevuld met grijze, grillige bergpieken. De toppen zijn honderden meters hoger dan wij zijn en maken indruk. En het is bijna niet te geloven, maar op de één of andere manier heeft de natuur hier de perfecte fotospot gecreëerd. Je kunt namelijk over een smal stukje gras naar voren lopen en zo het allerbeste uitzicht op Cadini di Misurina ervaren.

Die perfecte fotospot betekent ook een hoop Instagram gedoe. Voor ons staan enkele mensen ‘in de rij’ om in hun eentje op het viewpoint te staan. Niet voor een snelle foto, maar voor uitgebreide drone-sessies van zichzelf. Ze zijn wel 10 minuten per persoon bezig om zichzelf van alle kanten en hoeken te filmen. Ongegeneerd, niet?

Toch wachten we geduldig totdat wij ook even een foto mogen maken. Die overigens in één minuutje klaar is. ;-) Daarna wandelen we voldaan en blij terug naar Rifugio Auronzo. Daar wacht dat aan onszelf beloofde biertje nog op ons!

Belangrijke info voor de hike naar Cadini di Misurina

Combineer Cadini di Misurina met een bezoek aan Tre Cime

Cadini di Misurina ligt op een kleine afstand van de wereldberoemde Tre Cime / Drei Zinnen. Je kunt een bezoek aan beide plaatsen makkelijk met elkaar combineren, want de Tre Cime Circuit Trail is maar een halve dag en de Cadini di Misurina hike kost je slechts 1 tot 1,5 uur tijd. Beide hikes starten vanaf Rifugio Auronzo. Omdat je Rifugio Auronzo enkel via een (best dure) tolweg kunt bereiken, is het ook het fijnste voor je portemonnee als je deze twee highlights in de Dolomieten met elkaar combineert. Dan hoef je maar één keer de tol of de bustickets naar Rifugio Auronzo te betalen.

De tolweg naar Rifugio Auronzo

Het startpunt van de mini-hike naar Cadini di Misurina is Rifugio Auronzo. Deze berghut bereik je via een tolweg. Het tarief voor auto’s bedraagt momenteel €30 en voor campers €45. Als het parkeerterrein bovenaan de tolweg vol raakt - dat gebeurt al erg vroeg in het hoogseizoen - dan kun je de tolweg niet meer op rijden. Je zult dan moeten wachten totdat er weer plek ontstaat of je kunt de bus pakken. Als daar nog een plaatsje vrij is dan…

Als twee camperaars is de bus pakken sowieso niet zo’n slecht idee, want voor twee bustickets betaal je minder dan aan de tol voor campers. Daarnaast is het maar de vraag of je zin hebt om heel vroeg voor het tolhokje paraat te staan (en dan bedoelen we in het hoogseizoen rond een uurtje of 6 ‘s ochtends) en vervolgens alsnog in de parkeerchaos terecht te komen.

Wij hebben op deze parkeerplaats gratis geparkeerd en zijn vervolgens in buslijn 444 gestapt. De bushalte is pal naast de parkeerplaats, dus makkelijker kan het niet! De bustickets moet je vooraf online kopen. Wij betaalden in oktober €18 per persoon voor een retourticket. Ik durf niet te zeggen of de prijzen variëren gedurende het seizoen.

De beste periode voor een bezoek aan Cadini di Misurina

In het hoogseizoen - juli en augustus - is het een gekkenhuis bij Tre Cime en Cadini di Misurina. Hoe mooi de natuur hier ook is, ik ben bang dat je er in deze periode weinig van kunt genieten. Als je de mogelijkheid hebt, zou ik daarom in het voorjaar of najaar naar Cadini di Misurina gaan. En dan alsnog niet in een weekend. Verwacht overigens niet dat het dan lekker rustig is hoor. Het is hier altijd druk, maar in juni, september en oktober is het goed te doen.

Realiseer je trouwens wel dat bij winterse omstandigheden de tolweg dicht gaat. De kans is dus groot dat je vanaf eind oktober of begin november niet meer via de tolweg naar Cadini di Misurina kunt. Eind mei of begin juni is de tolweg vaak weer sneeuwvrij en opent deze weer. De precieze data variëren natuurlijk elk jaar, omdat het afhankelijk is van de weersomstandigheden.

Alles over onze reis door Italië

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Italië

Lago Federa en Croda da Lago: een wonderschone herfst hike in de Dolomieten

Italië

Must-do: wandelen rondom Tre Cime di Lavaredo

Italië

Doe de korte hike naar Monte Specie voor een ander uitzicht op Tre Cime

Italië

Hiken naar Lago di Sorapis: het babyblauwe meer in de Dolomieten

Italië

Ga naar Rifugio Nuvolau voor een spectaculair uitzicht over de Dolomieten

Italië

Onze 2-daagse hike naar Lago di Antermoia en de Vajolet Towers

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen