Ga naar Rifugio Nuvolau voor een spectaculair uitzicht over de Dolomieten | Plus een rondje om Cinque Torri

Djura

Een prachtig uitzicht zonder dat je er urenlang voor hoeft te hiken. Ook dat kan in de Dolomieten! Vanaf de berghut Nuvolau op 2.575 meter boven zeeniveau kun je tientallen kilometers ver kijken. Over de grillige bergen, groene valleien en het stadje Cortina d’Ampezzo. Een fantastisch uitzicht. En dat terwijl je zo op de top staat!

Met de stoeltjeslift naar Cinque Torri

Nadat we ons lichaam een paar dagen rust hebben gegeven na de slopende (maar hele mooie!) 2-daagse hike naar Lago di Antermoia en de Vajolet Towers, durven we een kleine hike wel weer aan. We rijden naar het parkeerterrein bij Baita Bai de Dones, gaan met de stoeltjeslift omhoog en arriveren binnen een paar minuutjes bij Rifugio Scoiattoli en Cinque Torri. Dit zijn de 5 puntige rotsblokken die op een bijzondere manier uit het landschap omhoog steken.

Tot onze verbazing is het hier hartstikke druk. Er lijkt een soort hardloopwedstrijd gaande te zijn, maar dan in de bergen. Even Googlen leert ons dat er dit weekend inderdaad een evenement is in de regio van Cortina d’Ampezzo waarbij sport en lokale lekkernijen centraal staan. Goede combi! Het zorgt alleen voor een totaal andere ervaring voor ons, want er doen wel honderden mensen mee aan dit evenement. Toevallig is hun parcours precies hetzelfde als wat wij in gedachten hadden voor vandaag: naar Rifugio Nuvolau.

Een korte hike naar Rifugio Nuvolau

Het is niet anders! We lopen tussen de menigte door naar boven. De eerste 1,3 kilometer tot Rifugio Averau wandelen we over een breed grindpad. Daarbij klimmen we ongeveer 160 meter. Goed te doen. Vervolgens slaan we linksaf en wordt het pad rotsachtiger en steiler. We klimmen nog zo’n 150 hoogtemeters, maar nu over een afstand van 750 meter. Toch duurt het niet lang voordat we op de top staan.

We zoeken een rustig plekje op en genieten van dit waanzinnige uitzicht. We turen naar de rotsachtige bergen tegenover ons met hun kenmerkende bruine en grijze kleuren, naar de groene vallei aan de andere kant, naar het stadje Cortina d’Ampezzo en natuurlijk naar de eyecatcher in het landschap: Mount Averau. Wat een fantastische berg is dat!

We hadden geen hele hoge verwachtingen van deze dag, maar zijn positief verrast. Het uitzicht is top en dat terwijl je zo boven bent. Dit konden zelfs onze vermoeide benen makkelijk aan. ;-) Het is alleen jammer dat we blijkbaar net de verkeerde dag hebben gekozen, want het barst van de mensen op de berg en de trails. Maar goed, daar kijken we maar doorheen.

Van Passo Giau naar Rifugio Nuvolau

Wij kwamen vanuit Passo Falzarego naar Cinque Torri en Rifugio Nuvolau, maar in het hoogseizoen kun je ook een kabelbaan vanuit Passo Giau gebruiken om de top van deze berg te bereiken. Deze kabelbaan vind je bij Rifugio Fedare. Je stapt dan uit bij Rifugio Averau en hoeft dus alleen maar het laatste stukje (nog geen kilometer) tot Rifugio Nuvolau te hiken om van dit waanzinnige uitzicht te kunnen genieten. Wij waren eind september bij Rifugio Nuvolau en dan is de kabelbaan vanuit Passo Giau helaas al dicht, dus via Cinque Torri was onze enige optie.

Als je niet al teveel wil klimmen dan. Want je kunt natuurlijk ook altijd de kabelbanen skippen en zelf omhoog lopen. ;-) Is iets pittiger door de extra hoogtemeters, maar het kan wel. Als je buiten het seizoen reist (bijvoorbeeld medio oktober), dan zijn beide kabelbanen dicht en is hiken de enige manier om Cinque Torri en Rifugio Nuvolau te bereiken.

100% aanrader

Welke route je ook kiest, wij zouden je zeker aanraden om dit uitstapje naar Rifugio Nuvolau mee te pakken. Je hebt niet veel van dit soort uitzichten die je zo makkelijk en snel bereikt. Pak die kans!

Alles over onze reis door Italië

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Italië

Lago Federa en Croda da Lago: een wonderschone herfst hike in de Dolomieten

Italië

Must-do: wandelen rondom Tre Cime di Lavaredo

Italië

Dit uitzicht op Cadini di Misurina wil je gezien hebben

Italië

Doe de korte hike naar Monte Specie voor een ander uitzicht op Tre Cime

Italië

Hiken naar Lago di Sorapis: het babyblauwe meer in de Dolomieten

Italië

Onze 2-daagse hike naar Lago di Antermoia en de Vajolet Towers

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen